Instruccions aplicables a les contractacions
INSTRUCCIONS APLICABLES A LES CONTRACTACIONS A REALITZAR PER
LA FUNDACIÓ HOSPITAL UNIVERSITARI VALL HEBRONINSTITUT
DE RECERCA
(Instrucció aprovada a l'empara de l'article 191 apartat b) del Text Refós de la Llei de
Contractes del Sector Públic, el Reial Decret Legislatiu 3/2011, de 14 de novembre).
INSTRUCCIONS INTERNES DE CONTRACTACIÓ
I. DISPOSICIONS PRÈVIES
La Fundació Hospital Universitari Vall Hebron - Institut de Recerca (en endavant VHIR) és una fundació sense ànim de lucre, subjecte a la legislació de la Generalitat de Catalunya, que té personalitat jurídica pròpia i plena capacitat per actuar, contractar i obligar-se segons disposen
les lleis.
El VHIR té per objecte genèric impulsar, promoure i afavorir la recerca, el coneixement científic i tecnològic, la docència i la formació en l’àmbit de l’Hospital Universitari Vall Hebron i les seves àrees d’influència i de la Universitat Autònoma de Barcelona.
II. OBJECTE DE LA INSTRUCCIÓ DE CONTRACTACIÓ
Constitueix l'objecte d'aquestes instruccions la regulació dels procediments de contractació del VHIR, que té la condició de poder adjudicador sense reunir el caràcter d’administració pública d'acord amb l’article 3.3.b) del text refós de la Llei de Contractes del Sector Públic, el Reial Decret Legislatiu 3/2011, de 14 de novembre (des d'ara, TRLCSP). Per això, la contractació del VHIR s'ajustarà a les presents instruccions, que garanteixen l'efectivitat dels principis de publicitat, concurrència, transparència, confidencialitat, igualtat i no discriminació, enunciats a la lletra a) de l'article 191 del TRLCSP i la directriu de que cada contracte s'adjudicarà a qui presenti l'oferta econòmicament més beneficiosa. Aquestes instruccions estaran a la disposició de tots els interessats a participar en els procediments d'adjudicació dels contractes regulats per elles. Les mateixes es publicaran en “el perfil del contractant de la Fundació”, d'acord amb el disposat en la lletra b) de l'article 191 del TRLCSP.
III. ÀMBIT D'APLICACIÓ
Les presents instruccions, aprovades per Junta de Govern en data 17 de desembre de 2008, i modificades en data 30 de novembre de 2009 i així mateix en data 8 de Juliol de 2010, i el 22 de febrer de 2012, el 12 de juny de 2013 i novament el 25 de juny de 2015 pel Patronat s'aplicaran a tots els contractes que celebri la VHIR. No obstant això, queden fora de l'àmbit d'aplicació d'aquestes instruccions els següents negocis i relacions jurídiques:
a) Els contractes subjectes a la legislació laboral.
b) Els convenis que pugui subscriure la Fundació amb les administracions públiques i els ens públics dependents de les mateixes, sempre que el seu objecte no estigui comprès en el dels contractes regulats en el TRLCSP o en normes administratives especials.
c) Els contractes de subministrament relatius a activitats directes de la Fundació, si els béns sobre els quals versen han estat adquirits amb el propòsit de retornar-los, amb o sense transformació, al tràfic jurídic patrimonial, d'acord amb les seves finalitats peculiars.
d) Els contractes relatius a serveis financers relacionats amb l'emissió, compra, venda i transferència de valors o d'instruments financers, operacions de tresoreria i les destinades a obtenir fons per la Fundació, així com els serveis prestats pel banc d'Espanya.
e) Els contractes de compravenda, donació, permuta, arrendament i altres negocis jurídics anàlegs sobre béns immobles, valors negociables i propietats incorporals, exceptuats aquells que recaiguin sobre programes d'ordinador i hagin de ser qualificats com a contractes de subministrament o de serveis.
f) Els contractes relatius a serveis d'arbitratge i conciliació.
g) Els contractes en els quals la Fundació s'obligui a lliurar béns o drets o a prestar un servei.
h) Els contractes que tinguin per objecte la prestació d'activitats docents en centres del sector públic desenvolupades en forma de curs de formació o perfeccionament del personal així com els seminaris, col·loquis, taules rodones, conferències, col·laboracions o qualsevol altre tipus similar d'activitat, sempre que aquestes activitats siguin realitzades per persones físiques.
i) Els contractes subjectes a regulació harmonitzada, la preparació dels quals es regirà pel previst a l'article 137.1 del TRLCSP, amb elaboració del plec de condicions particulars i plec de prescripcions tècniques, i la seva adjudicació pel disposat en l'article 190 del TRLCSP.
j) Els restants contractes i negocis exclosos del TRLCSP.
IV. PRINCIPIS ALS QUALS SE SOTMET LA CONTRACTACIÓ
L'adjudicació dels contractes a que es refereix la present Instrucció estarà sotmesa als principis de publicitat, concurrència, transparència, confidencialitat, igualtat i no discriminació.
a) Principis de publicitat i concurrència.
1) Publicitat
Sense perjudici del que s’estableix en l'apartat X de les presents Instruccions sobre els contractes menors, la Fundació donarà difusió als contractes que pretengui celebrar, mitjançant la publicació de la seva licitació en “el perfil de contractant de la Fundació”, en la pàgina web de la mateixa (www.vhir.org). L'anunci de la licitació, haurà de contenir, com a mínim, els següents esments:
1) Descripció de les característiques essencials del contracte i import màxim de licitació.
2) Termini de presentació d'ofertes i de les restants fases del procediment.
3) Mètode i criteris d'adjudicació.
4) Règim de subcontractació, quan escaigui.
5) Invitació a posar-se en contacte amb la Fundació contractant.
2) Exclusió de publicitat. Sol·licitud d'ofertes.
No estaran subjectes a publicitat, sempre que es justifiqui degudament per l'òrgan de contractació, els següents contractes:
a) Aquells en els quals, després d'haver-se seguit un procediment obert o restringit, no s'hagi presentat cap oferta o candidatura, o les ofertes no siguin adequades, sempre que les condicions inicials del contracte no es modifiquin substancialment. Si es tracta de contractes subjectes a regulació harmonitzada, es remetrà un informe a la Comissió de les Comunitats Europees, si aquesta així ho sol·licita.
b) Aquells que, per raons tècniques o artístiques o per motius relacionats amb la protecció de drets d'exclusiva, només puguin encomanar-se a un empresari determinat.
c) Aquells que per una imperiosa urgència, resultant d'esdeveniments imprevisibles per a l'òrgan de contractació i no imputables al mateix, demandi una prompta execució del contracte que no pugui assolir-se mitjançant l'aplicació de la tramitació d'urgència regulada en l'article 112.
d) Aquells que hagin estat declarats secrets o reservats, o quan la seva execució hagi d'anar acompanyada de mesures de seguretat especials conforme a la legislació vigent, o quan ho exigeixi la protecció dels interessos essencials de la seguretat de l'Estat i així s'hagi declarat de conformitat amb el previst en l'article 13.2.d).
e) En els contractes d'obres, quan es tracti d'obres complementàries que no figurin en el projecte ni en el contracte, o en el projecte de concessió i el seu contracte inicial, però que a causa d’una circumstància imprevista passin a ser necessàries per a executar l'obra tal com estava descrita en el projecte o en el contracte sense modificar-la, i l'execució del qual es confiï al contractista de l'obra principal o al concessionari de l'obra pública d'acord amb els preus que regeixin per al contracte primitiu o que, si s’escau, es fixin contradictòriament, sempre que les obres no puguin separar-se tècnica o econòmicament del contracte primitiu sense causar grans inconvenients a l'Administració o que, encara que resultin separables, siguin estrictament necessàries per al seu perfeccionament, i que l'import acumulat de les obres complementàries no superi el 50 per 100 del preu primitiu del contracte. Les altres obres complementàries que no reuneixin els requisits assenyalats hauran de ser objecte de contractació independent.
f) En els contractes d'obres, quan aquestes consisteixin en la repetició d'altres similars adjudicades per procediment obert o restringit al mateix contractista per l'òrgan de contractació, sempre que s'ajustin a un projecte base que hagi estat objecte del contracte inicial adjudicat per aquests procediments, que la possibilitat de fer ús d'aquest procediment estigui indicada en l'anunci de licitació del contracte inicial i que l'import de les noves obres s'hagi computat al fixar la quantia total del contracte. L'exclusió de publicitat només resultarà admissible durant un termini de tres anys des de la formalització del contracte inicial.
g) En els contractes de subministrament, quan es tracti de l'adquisició de béns mobles integrants del Patrimoni Històric Espanyol, prèvia la seva valoració per la Junta de Qualificació, Valoració i Exportació de Béns del Patrimoni Històric Espanyol o organisme reconegut a aquest efecte de les Comunitats Autònomes, que es destinin a museus, arxius o biblioteques.
h) En els contractes de subministrament, quan els productes es fabriquin exclusivament per a fins d'investigació, experimentació, estudi o desenvolupament; aquesta condició no s'aplica a la producció en sèrie destinada a establir la viabilitat comercial del producte o a recuperar els
costos d'investigació i desenvolupament.
i) En els contractes de subministrament, quan es tracti de lliuraments complementaris efectuats pel proveïdor inicial que constitueixin o bé una reposició parcial de subministraments o instal·lacions d'ús corrent, o bé una ampliació dels subministraments o instal·lacions existents, si el canvi de proveïdor obligués a l'òrgan de contractació a adquirir material amb característiques tècniques diferents, donant lloc a incompatibilitats o a dificultats tècniques d'ús i de manteniment desproporcionades. L'exclusió de publicitat només resultarà admissible durant un termini de tres anys des de la formalització del contracte inicial.
j) En els contractes de subministrament, quan es tracti de l'adquisició en mercats organitzats o borses de matèries primeres de subministraments que cotitzin en els mateixos.
k) En els contractes de subministrament, quan es tracti d'un subministrament concertat en condicions especialment avantatjoses amb un proveïdor que cessi definitivament en les seves activitats comercials, o amb els administradors d'un concurs, o a través d'un acord judicial o un procediment de la mateixa naturalesa.
l) En els contractes de serveis, quan es tracti de serveis complementaris que no figurin en el projecte ni en el contracte però que a causa d’una circumstància imprevista passin a ser necessaris per a executar el servei tal com estava descrit en el projecte o en el contracte sense modificar-lo, i l'execució del qual es confiï a l'empresari al que es va adjudicar el contracte principal d'acord amb els preus que regeixin per a aquest o que, si s’escau, es fixin contradictòriament, sempre que els serveis no puguin separar-se tècnica o econòmicament del contracte primitiu sense causar grans inconvenients a l'Administració o que, encara que resultin separables, siguin estrictament necessaris per al seu perfeccionament i que l'import acumulat dels serveis complementaris no superi el 50 per 100 del preu primitiu del contracte. Els altres serveis complementaris que no reuneixin els requisits assenyalats hauran de ser objecte de contractació independent.
m) En els contractes de serveis, quan aquests consisteixin en la repetició d'altres similars adjudicats per procediment obert o restringit al mateix contractista per l'òrgan de contractació, sempre que s'ajustin a un projecte base que hagi estat objecte del contracte inicial adjudicat per aquests procediments, que la possibilitat de fer ús d'aquest procediment estigui indicada en l'anunci de licitació del contracte inicial i que l'import dels nous serveis s'hagi computat al fixar la quantia total del contracte. L'exclusió de publicitat només resultarà admissible durant un termini de tres anys des de la formalització del contracte inicial.
n) Quan el contracte de servei en qüestió sigui la conseqüència d'un concurs i, de conformitat a les normes aplicables, s’hagi d’adjudicar al guanyador. En cas que existeixin diversos guanyadors s'haurà de convidar a tots ells a participar en les negociacions.
o) En tot cas, quan el valor estimat dels contractes d'obres, subministraments i serveis sigui inferior a 50.000 euros.
p) Quan a causa de les característiques de la prestació, especialment en els contractes que tinguin per objecte prestacions de caràcter intel·lectual i en els compresos en la categoria 6 de l'Annex II del TRLCSP, no sigui possible establir les seves condicions amb la precisió necessària
per a adjudicar-lo pel procediment regulat en aquesta Instrucció.
En els procediments de contractació en els quals s'apliqui algun dels supòsits d'exclusió de publicitat abans relacionats, serà necessari sol·licitar ofertes, almenys, a tres empreses capacitades per a la realització de l'objecte del contracte, sempre que això sigui possible.
En tot cas, les empreses interessades poden recaptar informació addicional en l'adreça que figura en l'últim apartat de la present Instrucció.
b) Principi de transparència
Aquest principi implica:
1) La possibilitat que tots els participants en la licitació puguin conèixer prèviament les normes aplicables al contracte que es pretén adjudicar, així com tenir la certesa que aquestes normes s'apliquen d'igual forma a totes les empreses.
2) La fixació de terminis adequats per a la presentació d'ofertes, que haurien de ser suficients per a permetre a les empreses realitzar una avaluació adequada, per a resoldre la documentació presentada, per a valorar les ofertes i elevar la proposta d'adjudicació i per a formular aquesta. Els terminis es fixaran, cas per cas, en l'anunci de licitació.
3) La fixació precisa i prèvia, en l'anunci de licitació, dels criteris objectius aplicables per a la valoració d'ofertes i l'adjudicació del contracte, sense que puguin tenir-se en compte les característiques o experiència dels licitadors, ni el nivell o característiques dels mitjans que hagin d'emprar-se per a l'execució del contracte.
Per a la valoració de les proposicions i la determinació de l'oferta econòmicament més beneficiosa haurà d'atendre's a criteris directament vinculats a l’objecte del contracte, que es valorin mitjançant xifres o percentatges obtinguts per l'aplicació de fórmules inserides en els plecs, tals com la qualitat, el preu, el termini d'execució o lliurament de la prestació, el cost d'utilització, les característiques mediambientals o vinculades amb la satisfacció d'exigències socials, la rendibilitat, el valor tècnic, les característiques estètiques o funcionals, la disponibilitat i cost dels recanvis, el manteniment, l'assistència tècnica, el servei postvenda o altres similars. Quan s'utilitzi un sol criteri d'adjudicació, aquest serà necessàriament el del preu
més baix.
4) La determinació clara i precisa de l'òrgan al que li correspon efectuar la proposta d'adjudicació i l'adjudicació del contracte.
c) Principis d'igualtat i no discriminació
Aquests principis comporten les següents exigències:
1) La descripció no discriminatòria de l'objecte del contracte, que no ha de fer referència a una fabricació o procedència determinades ni referir-se a una marca, una patent, un tipus, un origen o una producció determinats, excepte si una referència d'aquest tipus es justifica per l'objecte del contracte i va acompanyada de l'esment “o equivalent”.
2) La igualtat d'accés per als operadors econòmics de tots els Estats membres de la Unió Europea. La Fundació no haurà d'imposar cap condició que suposi una discriminació directa o indirecta enfront dels licitadors, com per exemple, l'obligació que les empreses interessades en el contracte estiguin establertes en el territori del mateix Estat membre o de la mateixa regió que l'entitat adjudicadora.
3) El reconeixement mutu de títols, certificats i altres diplomes. Si s'exigeix als licitadors la presentació de certificats, títols o altre tipus de documentació justificativa, haurien d'acceptarse els documents procedents d'altres Estats membres que ofereixin garanties equivalents.
4) La prescripció de facilitar, de forma discriminatòria, informació que pugui proporcionar avantatges a determinats licitadors respecte de la resta.
d) Principi de confidencialitat
La Fundació no podrà divulgar la informació facilitada pels licitadors que aquests hagin declarat confidencial. La confidencialitat afecta, en particular, als secrets tècnics o comercials i als aspectes confidencials de les ofertes.
Per la seva banda el contractista haurà de respectar el caràcter confidencial d'aquella informació a la qual tingui accés en ocasió de l'execució del contracte a la qual se li hagués donat el referit caràcter en el contracte o, que per la seva pròpia naturalesa, ha de ser tractada com a tal.
V. ÒRGAN DE PROPOSTA D'ADJUDICACIÓ I ÒRGAN DE CONTRACTACIÓ.
L'òrgan de contractació estarà format per:
1. Operacions inferiors a 50.000 €: Gerent
2. Operacions de 50.000 € a 207.000 €: Director
3. Operacions de 207.000 € a 5.186.000 €: President o Secretari de la Comissió Delegada
4. Més de 5.186.000 €: Patronat
Aquests òrgans adoptaran la condició d’òrgans de contractació i els correspondrà, entre d’altres funcions, la d’autorització d’inici de l’expedient, l’aprovació de la despesa i els Plecs de Condicions i l’adjudicació dels expedients i la subscripció dels corresponents contractes, inclosa la seva pròrroga si estigués prevista, la seva modificació, interpretació, suspensió i resolució.
Quan es tracti del Patronat correspondrà al Secretari de la Comissió Delegada la subscripció dels contractes en nom del VHIR.
L’Òrgan de Contractació podrà constituir en el supòsit dels contractes, que no estan subjecte a regulació harmonitzada, una Mesa de Contractació per a la qualificació de la documentació presentada pels licitadors i per assistir al citat òrgan en l’adjudicació del contracte. La Mesa estarà constituïda per un President, qui serà el Gerent de la Fundació, per un mínim de 2 vocals i un màxim de 5 vocals i un Secretari. La seva composició serà concretada en el seu cas per l’Òrgan de Contractació.
VI. CONDICIONS D'APTITUD DEL CONTRACTISTA
Seran d'aplicació als contractistes els requisits de capacitat, prohibicions de contractar i solvència regulats en els articles 54 al 79 del TRLCSP.
Quant a les prohibicions de contractar, ha de tenir-se en compte que només seran aplicables a la VHIR les previstes en l'apartat 1 de l'article 60 del TRLCSP.
L'exigència de classificació de l'empresari en els Registres Oficials de Licitadors i Empreses Classificades, que acredita les condicions d'aptitud de l'empresari, serà potestativa per al VHIR.
No obstant això, els certificats de classificació que acreditin la inscripció en llistes oficials d'empresaris autoritzats per a contractar establertes pels Estats membres de la Unió Europea, asseuen una presumpció d'aptitud dels empresaris inclosos en elles en els casos que es refereix
l'article 84 del TRLCSP.
VII. OBJECTE DEL CONTRACTE
Resulten aplicables les normes dels articles 86 i 87 del TRLCSP sobre l'objecte i el preu dels contractes, respectivament.
El valor estimat dels contractes, del que depenen els llindars dels contractes de regulació harmonitzada o no, el règim de publicitat i l'exigència o no de plecs, serà l'import total del contracte, sense incloure l'Impost sobre el Valor Afegit, tenint en compte qualsevol forma d'opció eventual i les eventuals pròrrogues, en la forma prevista en l'article 88 del TRLCSP.
VIII. CARÀCTER DELS CONTRACTES I JURISDICCIÓ COMPETENT
Els contractes que celebri el VHIR tindran sempre la consideració de contractes privats conforme a l'article 20.1 del TRLCSP.
El coneixement de totes les qüestions litigioses que afectin a la preparació, adjudicació, efectes, compliment i extinció d'aquests contractes privats, de conformitat a l'article 21.2 del TRLCSP, correspondrà a l'ordre jurisdiccional civil.
No obstant el disposat en el paràgraf anterior, haurà d'admetre's el recurs especial en matèria de contractació de l'article 37.1 del TRLCSP únicament respecte als contractes de serveis compresos en les categories 17 a 27 de l'Annex II de quantia igual o superior a 193.000 euros, sent competent la jurisdicció contenciosa per a conèixer dels recursos que s'interposin contra la resolució que resolgui aquest recurs especial.
IX. PROCEDIMENT D'ADJUDICACIÓ
L'adjudicació de tots els contractes d'obres, subministraments i serveis, estarà subjecta als procediments que es regulen a continuació:
a) Preparació del contracte
L’expedient de contractació s’iniciarà amb una carta de sol·licitud per part de l’investigador principal del grup de recerca o del responsable de la Unitat que generi la necessitat, dirigida al Departament de Licitacions i Contractacions de l’entitat, en la que s’inclouran els següents
termes:
- Naturalesa i extensió de les necessitats a cobrir a través del corresponent contracte, així com la idoneïtat del seu objecte i contingut.
- Descripció de les principals condicions del contracte.
- Justificació de l’objecte del contracte i de les seves condicions per a satisfer les necessitats descrites.
- Projecte o centre de cost que assumirà la despesa i data límit de justificació de la despesa.
El Departament de Licitacions i Contractacions demanarà al cap de la Unitat de Gestió Econòmica del VHIR la corresponent autorització prèvia per contractes d’import superior a 50.000 euros. Pels contractes menors de 50.000 euros, s’entendrà aprovada la despesa amb la signatura del pressupost i comptabilització de la factura.
b) Decisió de contractar
L'òrgan de contractació o la unitat que tingui atribuïda aquesta competència, adoptarà la decisió sobre l'inici del procediment.
c) Plecs de prescripcions tècniques i de condicions particulars de determinats contractes de serveis
En els contractes de serveis compresos en les categories 17 a 27 de l'Annex II del TRLCSP de quantia superior a 193.000 euros, haurien d'observar-se les regles establertes en l'article 117 del TRLCSP per a la definició i establiment de prescripcions tècniques, sent igualment d'aplicació el previst en els articles 118 a 120. Així mateix haurien d'elaborar-se uns plecs de condicions que continguin els pactes i condicions definidors dels drets i obligacions de les parts del Contracte i dels altres esments requerits per el TRLCSP i les seves normes de desenvolupament.
d) Elaboració de plec
Quan es tracti de contractes de quantia superior a 50.000 euros, el VHIR elaborarà un plec, que es publicarà en el perfil del contractista i que formarà part del contracte, en el qual haurien de constar:
1. Les característiques bàsiques del contracte
2. El règim d'admissió de variants
3. Les modalitats de recepció de les ofertes
4. Els criteris d'adjudicació
5. Les garanties a constituir, si s’escau
6. Les penalitats a exigir, si s’escau, per als supòsits d'incompliment del contractista
7. Informació sobre les condicions de subrogació de l'adjudicatari en determinades relacions de treball en els casos que aquesta subrogació sigui obligatòria d'acord amb l'article 120 del TRLCSP.
e) Publicació
Publicació de l'anunci de licitació per un termini mínim de deu dies, tret que la urgència de la contractació requereixi un termini més breu. L'anunci figurarà en “el perfil del contractant del VHIR”, a la pàgina Web de la mateixa (www.vhir.org), sent potestativa la inserció d'anuncis addicionals en butlletins oficials, publicacions locals o en el Diari Oficial de la Unió Europea.
f) Obertura d'ofertes
Les ofertes i sol·licituds de participació seran secretes i s'arbitraran els mitjans perquè tinguin tal caràcter fins al moment de la licitació pública.
L'obertura i valoració de les ofertes s'efectuarà per l'òrgan de contractació. Es podran sol·licitar els informes tècnics que s'estimin pertinents sobre les ofertes presentades i, si s’escau, requerir a les empreses que resolguin els defectes que es detectin en la documentació presentada.
g) Adjudicació del contracte
L'adjudicació del contracte s'acordarà per l'òrgan de contractació a favor de l'oferta econòmicament més beneficiosa, mitjançant resolució motivada que haurà de notificar-se als candidats o licitadors i publicar-se en “el perfil del contractant de la Fundació”. En el cas que no s'hagin presentat ofertes o les presentades siguin inadequades, irregulars o inacceptables, el procediment es declararà desert.
h) Formalització del contracte
Tret que ja es trobin recollides en el plec, el contracte que celebri la VHIR ha d'incloure, necessàriament, els següents esments:
1) La identificació de les parts.
2) L'acreditació de la capacitat dels signants per a subscriure el contracte.
3) La definició de l'objecte del contracte.
4) Referència a la legislació aplicable al contracte.
5) L'enumeració dels documents que integren el contracte.
6) El preu cert, o la manera de determinar-lo.
7) La durada del contracte o les dates estimades per al començament de la seva execució i per a la seva finalització, així com la de la pròrroga o pròrrogues, si estiguessin previstes.
8) Les condicions de recepció, lliurament o admissió de les prestacions.
9) Les condicions de pagament.
10) Els supòsits en que procedeix la resolució.
11) El programa o rúbrica comptable a càrrec del que s'abonarà el preu, si s’escau.
12) L'extensió objectiva i temporal del deure de confidencialitat que, si s’escau, s'imposi al contractista.
El plec aprovat per l'òrgan de contractació i publicat en “el perfil de contractant de la Fundació” serà sempre part integrant del contracte.
X. CONTRACTES MENORS
L'adjudicació de contractes d'obra de quantia inferior a 50.000 euros i de serveis i subministraments de quantia inferior a 18.000 euros, podran adjudicar-se directament a qualsevol empresari amb capacitat d'obrar i que compti amb l'habilitació professional necessària per a realitzar la prestació. Tanmateix s’adjudicaran directament els contractes de subministraments i serveis de quantia superior a 18.000€ i inferior a 50.000 euros, prèvia sol.licitud a tal efecte d’un mínim de tres pressupostos.
La seva tramitació solament precisa l'aprovació de la despesa i la incorporació de la factura, així com el pressupost d'obra en els contractes d'aquesta classe.
En tot cas, les empreses interessades poden recaptar informació addicional a la següent adreça electrònica: ingrid.feliubadalo@vhir.org / maria.lencina@vhir.org
© FIR-HUVH Fundació Institut de Recerca Hospital Universitari Vall d'Hebron 2014 | Vull rebre informació del VHIR ![]() |
Ajudi’ns a millorar ![]() |
![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() |