Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR)
Recerca de qualitat per millorar la salut de la ciutadania
Missió
Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) és una institució del sector públic que promou i desenvolupa la investigació i la innovació biosanitàries de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, estant orientada a trobar solucions als problemes de salut de la ciutadania i amb la voluntat de contribuir al desenvolupament científic, docent, social i econòmic del seu àmbit de competència.
Visió
Volem que la nostra recerca i innovació, realitzada per les persones que conformen la institució, ampliï la frontera del coneixement i es consolidi com un actiu rellevant i referent per a la nostra societat, el nostre sistema de salut i la seva ciutadania, sent un pol d’atracció de talent i aconseguint que la nostra activitat, en termes d’excel·lència, qualitat i translació, respongui a la posició de lideratge que ha de tenir l’Hospital Universitari Vall d’Hebron.
Valors
- Excel·lència professional, de diferents perfils formatius i orígens diversos. Cal destacar l’entorn mixt clínic i investigador en la configuració dels grups de recerca. Aquest valor es veu afavorit per una important massa crítica de professionals de l'àmbit clínic.
- Excel·lència científica i prestigi reconeguts als àmbits nacional i internacional, que queda palès en la millora progressiva dels seus resultats en els darrers anys.
- Posició privilegiada per la interacció terciarisme-recerca-docència,
- Competitivitat i eficiència, valors sobre els que es vol avançar amb l'evolució de l'Institut cap a un parc de recerca
- Universalitat, potenciant la internacionalització de la seva activitat
- Servei públic, la recerca com a política pública integrada per a transferir els beneficis a la ciutadania
- Capacitat d'innovació, evolució cap a una organització basada en el coneixement
Barcelona i el seu entorn metropolità són ja un pol d’excel·lència en recerca biomèdica. En aquest context, l’existència d’institucions, com ara els hospitals, que centrin la seva activitat de recerca a resoldre problemes rellevants de la salut humana és del tot imprescindible. L’Hospital Universitari Vall d'Hebron i el seu Institut de Recerca (VHIR) pretenen treballar per ser un dels principals actors que ajudin a definir i consolidar aquest espai de recerca biomèdica del sud d’Europa, tant des de la recerca bàsica, com des de la translacional o aplicada, i sempre amb el repte de potenciar i donar suport a la recerca clínica de forma decidida.
Les nostres noves instal·lacions han de millorar la qualitat i les condicions en les quals es realitzen els assaigs i la recerca més clínica. Estimulem que tots els nivells mèdics i assistencials, inclòs el personal sanitari en formació, en residència o el personal d'infermeria, tinguin més facilitats per incorporar-se a la realització de recerca biomèdica de qualitat. La nova Unitat de Suport a la Investigació Clínica (USIC) i la Comissió de Recerca Clínica han de tenir-hi un paper fonamental en aquesta dinamització.
Hem creat noves estructures i unitats per créixer adaptant-nos als nous temps, i hem augmentat l'espai dedicat a la recerca, un pas d’una importància cabdal. El setembre del 2011 va inaugurar-se l'Edifici Collserola, un edifici dedicat a laboratoris de recerca situat a la part més alta del recinte hospitalari. El juliol del 2013, es va estrenar la Planta 13 de l'Hospital Maternoinfantil, un espai per a fer-hi assajos clínics. I, més recentment, el 2014, va inaugurar-se el mòdul de bioinformàtica. Amb aquests nous espais, el VHIR compta amb més de 7.500 m2 dedicats a la recerca.
Treballem per tal que l'activitat de recerca tingui una traducció pràctica. Orientem la recerca a la resolució de problemes de salut humana i a la millora assistencial. A la vegada, però, promovem de forma decidida les tasques de valorització i transferència dels resultats de la recerca al sector productiu i posem la innovació en el centre de la nostra activitat. La innovació no solament entesa com a innovació de processos, innovació en tecnologies de la informació o transferència de coneixement de la recerca biomèdica, sinó també com a innovació derivada de la incorporació de nova tecnologia o innovacions sorgides de la pràctica assistencial habitual. Sens dubte, tenim un gran camp per recórrer, una oportunitat per situar-nos en les posicions més capdavanteres del nostre entorn.
Aquest és un projecte extraordinàriament engrescador a recórrer en els propers anys amb l'ajut de tots els professionals que treballen a l'Hospital i a l'Institut de Recerca, per seguir millorant la qualitat de la recerca i l'assistència mèdica en benefici de la nostra societat, per la que treballem i a la que ens obrim.
© FIR-HUVH Fundació Institut de Recerca Hospital Universitari Vall d'Hebron 2014 | Vull rebre informació del VHIR ![]() |
Ajudi’ns a millorar ![]() |
![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() |