Projectes de desenvolupament tecnològic en salut (DTS) |
Al BOE núm. 140 del 06/10/2014 es publica la resolució del 5 de juny, del Instituto de Salud "Carlos III", per la qual s'aprova la convocatòria de concessió d'ajuts de l’Acció Estratègica en Salut 2013-2016, en el marc del Programa Estatal de Investigación Orientada a los Retos de la Sociedad, en el marc del Plan Estatal de Investigación Científica i Técnica y de Innovación 2013-2016
Projectes de desenvolupament tecnològic en salut (PDT)
Objecte:
a)Finançar una línia de recerca de qualitat estable, evitant la fragmentació dels grups de recerca, i fomentant la participació d’investigadors amb dedicació única a cada projecte. Tots els projectes finançats en aquest subprograma hauran de ser desenvolupats per investigadors principals amb dedicació única.
b)Promoure el finançament del primer projecte de recerca, de qualitat contrastada, d'investigadors amb activitat assistencial
c)Impulsar el finançament de projectes de recerca sol·licitats per investigadors dels programes Miguel Servet, Ramón y Cajal i d’estabilització d’investigadors del SNS. Al menys el 5% dels projectes que es financin hauran de ser destinats al compliment d’aquest objectiu específic
d) Fomentar la presentació de projectes coordinats
Els projectes de recerca podran ser:
Els projectes seran coordinats, constituïts per dos o més subprojectes, presentats per diferents entitats sol·licitants pertanyents a una comunitat autònoma, que hauran de justificar adequadament en la Memòria la necessitat d'aquesta coordinació per abordar els objectius proposats, així com els beneficis esperats de la mateixa. Cada subprojecte tindrà el seu equip i un investigador principal. Un dels investigadors principals actuarà com a coordinador i serà el responsable de la coordinació científica i del seguiment del projecte actuant com a interlocutor científic tècnic davant el ISCIII. El subprojecte que actuï com a coordinador haurà d'estar presentat per un IIS acreditat.
Categories dels projectes
a) Projectes de desenvolupament basats en uns resultats o experiències preliminars ja contrastats i que mostrin potencial de transferència al SNS.
b) Projectes per desenvolupar tecnologies innovadores en salut, inclosos dispositius mèdics, dispositius d'implantació activa i dispositius de diagnòstic in vitro.
c) Projectes que requereixin validació clínica i/o tecnològica d'una tecnologia sanitària desenvolupada. A aquests efectes, s'entén per tecnologia sanitària el conjunt de dispositius i procediments mèdics o quirúrgics usats en l'atenció sanitària, incloent als seus sistemes organitzatius i de suport.
d) Projectes que impliquin desenvolupaments centrats en dispositius mèdics, serveis, eines de diagnòstic, programari mèdic i/o de gestió o noves teràpies.
Sol·licitants
Els requisits dels investigadors principals són els següents:
a) Pertànyer a la plantilla de l'entitat sol·licitant i tenir formalitzada amb ella la seva vinculació funcionarial, estatutària o laboral (inclosos els contractes Juan Rodés, Miguel Servet i Ramón y Cajal), com a mínim durant tot el període comprès entre el moment de la sol·licitud del projecte i el de la resolució de concessió.
b) No estar realitzant un programa de FSE, ni un contracte de formació o de perfeccionament posdoctoral de qualsevol naturalesa (contractes Sara Borrell, Juan de la Cierva o contractes depenents de les CC.AA.), ni un contracte Rio Hortega de formació en recerca per a professionals que hagin finalitzat la FSE.
Participació en els projectes i incompatibilitats
El seu finanç ament serà compatible amb la percepció d'altres subvencions, ajudes, ingressos o recursos per a la mateixa finalitat procedents de qualsevol Administració Pública o ens públics o privats nacionals, de la Unió Europea o d'organismes internacionals.
No obstant això, aquesta compatibilitat estarà condicionada al fet que l'import del concedit en cap cas podrà ser de tal quantia que, aïlladament o en concurrència amb unes altres, superi el cost de l'activitat subvencionada.
Conceptes subvencionables
Despeses d’execució: material inventariable i indispensable per a la realització del projecte; compres de fungible i despeses complementàries com costos d’utilizació de serveis generals de suport a la recerca, col·laboracions externes, assistència tècnica, despeses externes de consultoria i serveis relacionats amb els projectes, degudament justificats, i necessaris per a la bona execució del projecte. Els viatges necessaris per a la realització del projecte i per a la difusió de resultats, així com la inscripció en congressos es referiran exclusivament al personal que forma part de l’equip d’investigació i al personal tècnic esmentat en l’apartat anterior. No seran subvencionables els consumibles d’informàtica i reprografia, així com el material d’oficina.
Tràmit de la convocatòria
Termini intern per a la presentació en el VHIR: 02 de juliol de 2014
El 03-04 de juliol es reunirà un comitè del CCI que farà una valoració prèvia a la signatura, emetent un breu informe. Aquest pas serà estrictament necessari per a la presentació del projecte.
La documentació de la convocatòria es tramitarà a través de l'aplicatiu habilitat pel ISCIII disponible en l'enllaç: Accés aplicatiu FIS
La Unitat Projectes de Recerca us facilitarà suport i revisarà la documentació aportada abans que realitzeu l'enviament final.
Per a qualsevol consulta o aclariment, contacteu amb la Unitat Projectes de Recerca - Tel 93 489 4012 o 93 489 4011 @ ugp@vhir.org
© FIR-HUVH Fundació Institut de Recerca Hospital Universitari Vall d'Hebron 2014 | Vull rebre informació del VHIR ![]() |
Ajudi’ns a millorar ![]() |
![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() |