Ajudes a la Recerca Infermera |
Objectiu de la convocatòria
L’objectiu principal és potenciar l’increment qualitatiu i quantitatiu de la recerca infermera, donar ajuda econòmica per a la realització d’investigacions infermeres i potenciar aquells/es investigadors/es principals que debuten en la recerca.
Línies prioritàries de recerca
Identificació, avaluació i eficàcia de les intervencions infermeres en la salut de les persones, la família o comunitat, especialment en situacions de:
Dependència (associades o no a estils de vida o discapacitat psíquica y/o física).
Violència de gènere.
Desigualtats socials en salut.
Avaluació de l’eina de la Infermera virtual en relació amb la millora del desenvolupament professional de les infermeres o la millora de l’atenció als usuaris i la promoció i educació per a la salut.
Creació, aplicació i avaluació de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació en els àmbits de la docència, la pràctica clínica i la gestió infermera.
Avaluació d’estratègies d’apoderament a persones en situació d’envelliment i cronicitat.
Es valoraran preferentment:
Els estudis coordinats entre la universitat i els centres assistencials, per tal d’augmentar la transferència i la cooperació entre l’àmbit acadèmic i l’assistència.
Projectes on el grup investigador estigui format per un/a investigador/a novell de l’àmbit assistencial amb recolzament d’un equip col·laborador que permeti donar resposta amb correcció metodològica a preguntes de la pràctica diària.
Els projectes que tinguin enfocament multicèntric.
Els projectes infermers que estiguin emmarcats en el disseny de recerca de doctorat sempre i quan la pregunta de recerca sigui de l’àmbit de coneixements propis infermers.
Tipus i duració dels projectes
Podran ser realitzats en una o vàries entitats investigadores coordinats a càrrec de dos o més grups d’investigació de les diferents entitats.
La durada dels projectes haurà de ser de 12, 24 o de 36 mesos.
Requisits
Aquelles que es trobin al corrent de la seva col·legiació en el Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB) com a mínim al llarg del període d’estudi i estiguin vinculats a una entitat o institució sanitària, universitat i/o organismes de recerca públics o privats, així com organitzacions no governamentals, sense finalitat lucrativa.
Haurà d’estar vinculat a l’organisme sol·licitant on es desenvoluparà el projecte almenys des de la data de la formulació de la sol·licitud fins la del seu atorgament. En el cas de ser estudiant d’una universitat, caldrà que presenti matrícula del curs de doctorat en el que estigui cursant els estudis.
L’equip investigador haurà d’estar format per un mínim del 75 % d’infermeres.
Totes les infermeres que formin part de l’equip investigador hauran d’estar col·legiades al COIB des del moment que es realitza la sol·licitud d’ajuda i com a mínim fins que finalitzi l’estudi
Exclosos
No podran sol·licitar ajudes per a projectes de recerca com investigadors/es principals aquelles persones que durant les tres darreres convocatòries d’ajudes a projectes de recerca hagin obtingut finançament del COIB o Fundació Infermeria i societat.
Els/les sol·licitants d’ajudes en aquesta convocatòria no podran participar com a investigador/a principal en més d’un dels projectes que concorrin a la mateixa. En aquest cas, seran desestimades automàticament totes les sol·licituds en què participin.
Tampoc no podran participar en aquesta convocatòria els beneficiaris de les darreres 5 convocatòries d’ajudes a projectes de recerca del COIB o Fundació Infermeria i societat, als quals se’ls hi hagués revocat una ajuda per incompliment de qualsevol punt de les bases o per manca d’execució del projecte.
Queda exclosa la possibilitat de sol·licitar ajudes per part del patronat de la Fundació i els membres de la Junta del COIB (de Govern i ampliada), o persones vinculades de manera parcial o temporal amb Direcció de Programes, Gerència i Vocalies del COIB.
Sol·licitud d’ajuda
Els projectes, en el moment de presentar la documentació, hauran d’haver estat presentats o aprovats pel Comitè d'Ètica d'Investigació Clínica (CEIC) del centre on es desenvolupi l’estudi. A l’informe favorable del CEIC haurà de constar l’Investigador/a Principal (IP) com a responsable del projecte. En els estudis multicèntrics caldrà presentar com a mínim el CEIC del centre promotor (Centre de l’Investigador Principal) i el document d’acceptació per a la realització del projecte per part de la Direcció d’Infermeria de tots els centres participants. En el cas d’estudis observacionals amb individus no vinculats a institucions o centres de cap tipus, caldrà complir amb els criteris ètics de consentiment informat i confidencialitat dels subjectes a estudi, d’acord amb les previsions legals i reglamentàries en matèria d’assaigs clínics i de recerca biomèdica, si s’escau, així com amb les que regulen la protecció de les dades personals.
Els projectes hauran de ser presentats a través de l’organisme executor del projecte, amb el vist-i-plau del seu representant legal, en el moment de presentar la documentació. El personal no vinculat a esmentat organisme precisarà també l’autorització expressa del seu representant legal per a la participació en el projecte. Les propostes hauran de realitzar-se per períodes anuals.
Principis que han de respectar
Hauran de respectar els principis fonamentals establerts en la Declaració de Hèlsinki de la Associació Mèdica Mundial de 2013, en el Conveni del Consejo d’Europa relatiu als drets humans, i la biomedicina, en la Declaració Universal de la UNESCO sobre el genoma humà i els drets humans, així com complir els requisits establerts en la legislació espanyola en l’àmbit de la investigació biomèdica, la protecció de dades de caràcter personal i la bioètica.
Els projectes que impliquin la investigació en humans o la utilització de mostres biològiques d’origen humà hauran d’acompanyar l’autorització emesa del Comitè d’Ètica del Centre i/o Comitè Ètic d’Investigació Clínica on es desenvolupi l’estudi, d’acord amb la normativa legal vigent Llei 14/2007 i Decret 406/2006 de 24 d’octubre.
En el cas de tractar-se d’estudis emmarcats en una recerca doctoral caldrà la certificació de permís per tal de realitzar el projecte de recerca per part del Departament de la Universitat corresponent.
Els projectes que impliquin assaig clínic hauran de complir amb el previst en el Reial Decret 1090/2015, del 4 de desembre per el que es regulen els assajos clínics amb medicaments (BOE del 24 de Desembre de 2015).
Documentació necessària per formalitzar la sol·licitud:
Les sol·licituds es presentaran de forma telemàtica a través de la següent direcció: http://bdrecerca.infermeriaisocietat.cat/sollicituds/form
El formulari de sol·licitud consta dels següents documents:
Document 1:
Sol·licitud d’ajuda.
Pressupost .
Vistiplau de l’autorització legal de l’organisme.
Equip investigador.
Document 2: Memòria del projecte.
Document 3: Justificació de l’ajuda i pressupost detallat.
Document 4: Informe presentat o aprovat pel Comitè d'Ètica d'Investigació Clínica (CEIC) del centre on es desenvoluparà l’estudi. En el cas de recerca doctoral, s’afegirà l’informe favorable del coordinador de doctorat del Departament en el qual s’està realitzant els estudis de 3er cicle.
Document 5: Currículum vitae de tots els membres investigadors.
Document 6: Projecte anònim (sense dades identificatives de centres ni investigadors).
Una vegada complimentat i enviat el formulari, la mateixa plataforma us enviarà un correu electrònic amb el nom d’usuari i contrasenya per tal d’accedir a la plataforma i gestionar el vostre projecte. El nom d’usuari serà la nomenclatura que s’utilitzarà per identificar cada projecte.
La Fundació obrirà un termini de lliurament per formalitzar les sol·licituds en el període comprès des del 12 de maig fins el 31 de maig de 2018, ambdós inclosos.
© FIR-HUVH Fundació Institut de Recerca Hospital Universitari Vall d'Hebron 2014 | Vull rebre informació del VHIR ![]() |
Ajudi’ns a millorar ![]() |
![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() |