AES. Proyectos de Investigación en Salud |
L'Instituto de Salud Carlos III publica, en la Resolució de 19 de desembre de 2019, la convocatòria corresponent a l'any 2019 de l'Acción Estratégica en Salud, del Programa Estatal de Investigación Orientada a los Retos de la Sociedad, en el marc del Plan Estatal de Investigación Científica y Técnica y de Innovación 2017-2020.
Sub-convocatòria: Proyectos de Investigación en Salud
Objectiu: finançar una línia de recerca de qualitat estable, evitant la fragmentació dels grups de recerca, de manera que aconsegueixin la grandària que els permeti tenir la massa crítica necessària; impulsar el finançament de projectes de recerca sol·licitats per investigadors dels programes Juan Rodés i Miguel Servet; fomentar la presentació de projectes coordinats que facin possible la creació de contextos de cooperació científica, especialment en els investigadors que participen en les estructures estables de recerca cooperativa, accelerant la transferència de resultats a la pràctica clínica.
Durada: 3 anys.
Quantitat: les sol·licituds deuran, obligatòriament, incloure un pressupost que reflecteixi els conceptes i la quantia de l'ajuda sol·licitada.
Característiques dels projectes: en aquesta modalitat, els projectes podran presentar-se segons un dels següents tipus:
Projectes individuals: presentats per una entitat sol·licitant i a executar per un equip de recerca liderat per un o per dos investigadors principals responsables. Quan es presentin per dos investigadors principals, tots dos han de pertànyer a la plantilla de l'entitat sol·licitant de l'ajuda, actuant un d'ells com a interlocutor amb caràcter general.
Projectes coordinats: constituïts per dos o més subprojectes, per a la seva realització per diferents entitats, que hauran de justificar adequadament en la memòria la necessitat d'aquesta coordinació per a abordar els objectius proposats, així com els beneficis esperats d'aquesta. Cada subprojecte tindrà el seu equip i un investigador principal. Un dels investigadors principals actuarà com a coordinador i serà el responsable del desenvolupament del projecte. Els projectes coordinats podran ser convertits d'ofici en projectes individuals si la coordinació es considerés innecessària.
Projectes multicèntrics: realitzats d'acord amb un protocol únic, en més d'un centre. En aquesta mena de projectes, es podrà optar per una de les possibilitats següents:
Presentar una única sol·licitud pel centre al qual estigui vinculat l'investigador principal, que actuarà com a coordinador, figurant en un mateix equip tots els investigadors col·laboradors, amb independència del centre des del qual participin (Multicèntric amb un centre beneficiari de l'ajuda).
Presentar una sol·licitud per cadascun dels centres participants, amb un investigador principal i un equip de recerca per cada sol·licitud presentada. Un dels investigadors principals actuarà com a coordinador i serà el responsable de la coordinació científica i del seguiment del projecte (Multicèntric amb diversos centres beneficiaris).
D’altra banda, els projectes susceptibles de finançament hauran de tenir un dels següents objectius:
La transferència i aplicació del coneixement cientificotècnic a la millora en la prevenció, diagnòstic i tractament de les malalties i en les activitats de promoció de la salut pública i els serveis de salut.
Fomentar les sinergies, impulsar el talent i l'ocupabilitat i enfortir les estructures de governança que agreguen les capacitats cientificotècniques dels centres assistencials del SNS.
Promoure el finançament del primer projecte de recerca, de qualitat contrastada, d'investigadors emergents. A aquest efecte es consideraran emergents els investigadors nascuts en 1975 o data posterior.
Requisits i incompatibilitats de les persones candidates:
Disposar d'alguna de les vinculacions establertes en l'article 3.4 i tenir formalitzada amb el centre aquesta vinculació, com a mínim durant tot el període comprès entre el termini de presentació de sol·licituds i la resolució definitiva de concessió. Si amb posterioritat a la notificació de la resolució de concessió, l'investigador principal perd la vinculació, el centre beneficiari haurà de procedir a sol·licitar un canvi d'investigador principal o de centre.
No estar realitzant un programa de FSE, ni un contracte de formació predoctoral o de perfeccionament postdoctoral de qualsevol naturalesa (contractes Sara Borrell, Juan de la Cierva, o contractes de programes de les Comunitats Autònomes), ni un Contracte Río Hortega.
Participar en una única sol·licitud de cada modalitat.
Termini per fer mostra d’interès des del formulari web: 20 de gener de 2020
Termini intern per fer arribar l’abstract i pressupost a ajuts@vhir.org: 30 de gener de 2020
Termini intern per a revisió de les propostes (opcional): 4 de febrer de 2020
Termini intern per enviar la sol·licitud: 12 de febrer de 2020 a les 15:00h
Us recordem que la Unitat de Projectes de Recerca Competitiva no es farà responsable d’aquelles sol·licituds que no s’hagin realitzat 24 hores abans de la finalització del termini oficial de la convocatòria. També és responsabilitat última de l’investigador/a la correcta presentació de tota la documentació requerida en els terminis establerts per cada convocatòria.
Termini oficial: 13 de febrer de 2020 a les 15:00h (hora peninsular)
Presentació de sol·licituds: aquí
*La Direcció del VHIR recorda que és responsabilitat de cada investigador/a vetllar per la qualitat i la veracitat de les dades i la documentació que presenta per optar a un ajut competitiu. En ajuts competitius per a incorporar personal, el candidat/a que es presenta a la convocatòria queda subjecte per la mateixa obligació. El VHIR podrà comprovar, de forma aleatòria, una mostra de la informació i la documentació aportada pels candidats a optar a ajuts competitius. En cas de detectar-se que alguna informació o documentació presentada no és verídica o comprovable, l’òrgan competent del VHIR obrirà un expedient per estudiar el cas i determinar-ne les possibles conseqüències d’acord amb la gravetat de la disconformitat detectada.
Restem a la vostra disposició per a qualsevol dubte o aclariment.
© FIR-HUVH Fundació Institut de Recerca Hospital Universitari Vall d'Hebron 2014 | Vull rebre informació del VHIR ![]() |
Ajudi’ns a millorar ![]() |
![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() |